Zorg voor jezelf. Doe het zelf.

Inspiratiewandeling, balans, ondernemerschap

In haar drukke leven als Podiumbouwer bouwt Maaike van Kempen online podia voor ondernemers. Vaak voor ondernemers die liever niet op het podium staan. Maar wel hele waardevolle dingen doen! Juist deze ondernemers mogen dit meer laten zien. Daarom helpt Maaike ze met hun websites en nieuwsbrieven. Maaike wordt veel gevraagd door zelfstandig professionals en doet dit met veel plezier.

 

Het plezier in haar werk blijft, als ze regelmatig tijd vrijmaakt voor zichzelf!

 

Daar is ze steeds bewuster mee bezig. Ze heeft de Wonderlust-training gevolgd bij Marjolijn De Galan en ze communiceert dit nu naar buiten. Vandaar de kaart met lipbalsem die ik in januari van haar kreeg.

Kaart van Maaike in mijn kantoor.

 

Ruimte voor haar ‘ik’

Inmiddels weet ze dat haar ‘ik’ heeft ruimte nodig heeft. Heeft ze die ruimte, dan is ze veel productiever en creatiever. Ze creëert die ruimte door naast haar werk te wandelen met de hond, iets met haar handen te doen (iets bakken, zelf lipbalsem en jam te maken, te tekenen) en een boek te lezen.

 

Voor mij (Leanne) is ruimte ook heel belangrijk. Als ik ruim plan dan lopen de dingen soepeler, dan wanneer ik te krap plan. Ook heb ik ruimte nodig om te bewegen, lekker gezond te koken of alles wat langzamer te doen of zelfs niets. Als ik een ochtend niets heb gepland, dan word ik heel creatief en productief!

 

Thee koud en een volle blaas

Als Maaike’s thee koud is en ze met een overvolle blaas werkt, weet ze dat ze zichzelf vergeet. Dan is het hoog tijd om het een stapje langzamer doen. Want ondernemer zijn is leuk, maar als het ten koste van haarzelf gaat, is niemand daarbij gebaat.

 

Het weidse uitzicht over de mooie polders van Strijen.

 

Als ik (Leanne) mezelf vergeet, dan ga ik denken. Heel veel denken. En dan weet ik het niet meer. Voor mij werkt het het best, als ik het dan rustiger aan doe en extra lief ben voor mezelf. Maar rustiger aan doen kan niet altijd, dus dan zet ik m’n innovator (creatieve oplossingen) in.

 

Super productief als ze in haar flow zit – blogtip

Inmiddels weet Maaike dat ze super productief is, als ze in haar flow zit. Dan kan ze wel 10 blogs schrijven. En die schrijft ze dan. In een periode dat ze minder ruimte en inspiratie heeft, dan heeft ze een blog klaarliggen en kan ze toch iets van zich laten horen.

 

Want als ze iets van zich laat horen via video of blog, dan komen haar klanten. Merkt ze dat ze het rustiger aan wil doen, dan laat ze minder van zich horen.

 

Als ik in m’n flow zit, dan gebruik ik m’n builder-kant. Dan kan ik zo goed beslissingen nemen en veel werk verzetten. Daar maak ik gebruik van!

 

Uit het boek ‘De creatiespiraal’ van Marinus Knoope.

 

Leven als een appelboom

Maaike is geïnspireerd door Marinus Knoope. Vanuit een meer natuurlijke weg ‘van wens naar werkelijkheid’. Net als een appelboom.

 

Een appelboom kent 4 seizoenen. Na een periode van bloei (ontwikkeling in haar werk) kan ze zich naar buiten richten (zomer) en vervolgens haar oogst binnenhalen (herfst).

 

Na het harde werken trekt ze zich met een gerust hart naar binnen (winter). Om uit te rusten en zich weer voor te bereiden op de periode van bloei. Dit is voor Maaike een heel geruststellende gedachte.

 

Hoe blijf jij in balans? Ik ben benieuwd.

Inspiratiewandeling

 

Wil jij ook een keer mee op inspiratiewandeling?

Even weg van je dagelijkse werk en inspiratie opdoen in de natuur. Een keer in de maand spreek ik met een collega-ondernemer af voor een inspiratiewandeling. Tijdens de wandeling stel ik je vragen, spiegel ik wat je zegt, denk met je mee en deel mijn ervaringen. Waardoor je weer met een frisse blik verder werkt.

 

Stuur me een bericht. Pak je wandelschoenen en wandel mee.

4 antwoorden
  • BinderL
   BinderL zegt:

   Ik heb ook genoten, Maaike! Voor onze wandeling heeft Maaike me geholpen met allemaal praktische dingen op m’n website en voor m’n nieuwsbrief. Een aanrader voor ZZP’ers!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.