Ondernemen en intuïtie

Ondernemen en intuïtie

Leven zoals ik dat wil. Meer mijn intuïtie volgen. Wat lijkt mij dat lekker. Maar wat zegt mijn intuïtie? Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel keuzes. Af en toe weet ik het niet meer en loopt het niet zoals ik wil. Herken je dit?

 

Iemand die haar intuïtie volgt als ondernemer is Merel van ’t Wout van Hi Style. Merel is kledingstylist en al meer dan 25 jaar ondernemer. Ze volgde altijd al haar intuïtie als ondernemer en de laatste 10 jaar is ze zich gaan verdiepen in intuïtie. Vorig jaar volgde ik een super interessante workshop hierover. Gelukkig is workshop 2 in de maak (inmiddels gereed – april 2018) en is ze bezig met een boek. Omdat ik niet kan wachten, nodigde ik Merel uit voor m’n inspiratiewandeling met een collega-ondernemer.

 

inspiratiewandeling

Een inspiratiewandeling over het Noordereiland in Rotterdam, waar Merel werkt.

 

Intuïtie als kompas

Merel vertelt me het volgende: “In deze drukke tijd kunnen we niet meer zonder onze intuïtie. Er zijn dagelijks zoveel dingen die op ons afkomen. Zoveel keuzes te maken, dat we er alleen met ons brein niet uitkomen. Gelukkig kun je altijd bij je interne raadgever terecht. Maar vaak durven we er niet op te vertrouwen. Feiten en wetenschap hebben méér waarde in onze Westerse maatschappij. Dat is heel jammer en zonde.”

 

“Maar in tijden van nood vertrouwen we meestal wel op onze intuïtie. Niet zo gek, want op zo’n moment kom je niet ver met een App of wetenschappelijk bewijs. Tijdens een ongeluk of een acute situatie, durf je sneller te handelen. Dan doe je wat er moet gebeuren.”

 

Weten wat je wilt

Merel vertelt verder: “Tijdens je zoektocht zal je duidelijk moeten krijgen wat je wilt. Je ontkomt er niet aan om te experimenteren. Wees flexibel. Vaak is het (nog) niet helemaal wat je in gedachten had. Je intuïtie wijst je de weg. Als je gevoel aangeeft dat iets niet fijn is, kun je het onderzoeken in plaats ervan weglopen. Analyseer of je gedachten en gevoel op één lijn zitten. Is dit niet het geval, dan weet je dat je werk te doen hebt. Intuïtie is trouwens niet hetzelfde als je gevoel. Het is zeker met elkaar verbonden, maar intuïtie gaat veel verder dan dat.”

 

“Weet je het even niet of voelt het niet goed. Dan is dit nog niet hét moment. De kaarten zijn nog niet geschud.”

 

Noordereiland

Pleintje op het Noordereiland: het lijkt wel Frankrijk.

 

Verbind je met wat er komt

Wat Merel mij leert is om me te verbinden met wat er komt. Merel vertelt “komt er iets op je pad en word je er angstig van, ga je twijfelen of voelt het niet goed. Zeg dan ‘Kom maar’. En ga uitzoeken hoe het zit. Kijk wat er op je pad komt. Zoek daar informatie over. Vraag door en kijk hoe iemand reageert. Voel of het goed voelt.”

 

“Doorzettingsvermogen of brute kracht is niet meer waar het om draait.”

 

“Alles wat je nodig hebt, zal je door het veld worden aangereikt. Dat is de nieuwe energie die na 2012 deze planeet heeft bereikt. Het gaat om samenwerken met het universum. Integer zijn.”

 

“Integer zijn kan van alles zijn. Integer kijken naar je eigen wensen. Vanuit je hart leven. Keuzes maken die niet alleen goed voor jou lijken, maar ook voor anderen, het milieu etc. Daar moeten we met z’n allen nog een beetje aan wennen.”

 

Zet alvast lijntjes uit

Tips van Merel: “soms heb je een rustigere periode in je werk. Of je merkt dat je niet de opdrachten doet die je het liefst doet. Heel menselijk om je zorgen te maken. Er moet toch brood op de plank! Als je constant druk bent met zorgen maken of piekeren, blokkeer je. Zorg voor voldoende ontspanning, zodat je open bent. Als je je openstelt zal je regelmatig ‘hints’ ontvangen, die je de juiste kant opsturen.”

 

“Zet alvast wat lijntjes uit. Benader mensen waarvoor je graag wilt werken. Ga naar netwerkbijeenkomsten waar leuke mensen komen. Doe iets waar je heel veel energie van krijgt. Dit levert niet direct iets op. Maar het geeft je wel veel positieve energie. En het zet alvast wat lijntjes uit naar wat je graag wilt!”

 

Wat een heerlijke simpele tips. Ik ga ze toepassen. En loopt het anders dan ik wil, dat mag. Daar leer ik van en neem ik mee voor m’n volgende beslissing.

 

 

Workshop Intuïtie

 

Workshops

In de workshop Intuïtie als kompas legt Merel je uit hoe je intuïtie werkt en geeft ze intuïtietips. En inmiddels is workshop 2 gereed (april 2018): Focus geeft richting. Merel geeft deze workshops samen met Roos Anemaet van Rooskleurig. Roos maakt voor jou een persoonlijk Maya-profiel. Je Maya-profiel legt snel de vinger op je meest krachtige kwaliteiten. Dit profiel is de basis voor mijn onderneming en mijn visuele identiteit. Op de website van Merel kun je het gratis e-book ‘Leven zoals jij dit wilt’ downloaden.

 

Inspiratiewandeling

 

Inspiratiewandeling

Regelmatig wandel ik met collega-ondernemers. Even naar buiten en met elkaar meedenken, kennis en ervaringen delen en bijpraten. Sinds begin 2017 schrijf ik hierover een blog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.