Privacyverklaring voor websitebezoekers

1 april 2019

Deze privacyverklaring is voor klanten en bezoekers.

 

Algemeen

Ik verwerk je persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en deel jouw gegevens niet met anderen. Dit is in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

 

Over Binder Communicatie

Binder Communicatie is het bedrijf van Leanne Binder.

Telemannstraat 7
3161 RS Rhoon

Kvk 637 94 667

 

Wil je contact met me over jouw privacy? Mail me op leanne@bindercommunicatie.nl.

 

Welke gegevens verzamel ik?

Op deze website kun je je opgeven voor de e-mailnieuwsbrief en schrijftips downloaden.

 

De gegevens die je geeft zijn:

e-mailadres 

naam

 

Met welk doel?

Als je je e-mailadres achterlaat, gebruik ik je adres om je de nieuwsbrief en de schrijftips naar je te sturen.

 

Door deze gegevens aan mij te verstrekken, geef je toestemming om jouw gegevens voor bovengenoemde doeleinden te gebruiken. Ik verwerk jouw gegevens dus op grond van jouw toestemming, conform artikel 8 sub a Wbp.

 

Met wie deel ik je gegevens?

De persoonsgegevens zijn toegankelijk voor mij en voor niemand anders.

De gegevens voor de nieuwsbrief worden opgeslagen op de servers bij mijn nieuwsbriefprovider MailchimpHiervoor heb ik een bewerkersovereenkomst  gesloten met Mailchimp. Meer informatie over het privacybeleid van Mailchimp vind je hier (Engelstalig): https://mailchimp.com/legal/privacy/.

 

Doorgifte naar de Verenigde Staten

De servers van Mailchimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over de doorgifte van gegevens naar de Verenigde Staten door Mailchimp vind je hier (Engelstalig): https://mailchimp.com/legal/privacy/.

 

Beveiliging persoonsgegevens

Mailchimp heeft voor de opslag van jouw gegevens passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ik verwerk. Meer informatie over de beveiliging door Mailchimp vind je hier (Engelstalig): https://mailchimp.com/about/security/.

 

Verder wordt deze website beveiligd met een SSL (Secure Socket Layer) certificaat. Dankzij SSL worden alle persoonlijke gegevens versleuteld en dus onleesbaar voor derden over het internet verstuurd. Een ander groot voordeel van dit SSL certificaat is dat er wordt gecontroleerd of de verbinding tussen jouw browser en mijn webserver niet onderweg wordt omgeleid naar bijvoorbeeld een server die in handen is van criminelen. Wanneer dit het geval lijkt te zijn, zal de SSL-beveiliging via je browser een waarschuwing geven dat het SSL certificaat van deze website niet toebehoort aan de server die daadwerkelijk bezocht wordt.

Een SSL-verbinding is te herkennen aan de url in de webbrowser, die begint met https in plaats van http en wordt automatisch geactiveerd op deze website.

 

Voor mijn mailbox gebruik ik Microsoft Office Professional Plus 2019 en Microsoft Onedrive. Lees hoe de privacy van Microsoft < https://privacy.microsoft.com/nl-nl/privacystatement/> is geregeld.

 

Websitestatistieken

Ik wil graag weten hoe de bezoekers mijn website gebruiken om mijn website te verbeteren. Daarom onderzoek ik de statistieken van deze website. Ik gebruik daarvoor Google Analytics.  

 

Linkjes in de website

Op mijn website en in mijn blog tref je her en der links naar externe websites, ook via knoppen zodat je informatie makkelijk kunt delen met jouw sociale-media-netwerk. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten Binder Communicatie. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijs ik hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

 

Bewaartermijn

Ik bewaar je gegevens zolang je mijn nieuwsbrief wilt blijven ontvangen. Schrijf je je uit, dan worden automatisch je gegevens verwijderd uit het systeem. 

 

Jouw rechten

  • Je hebt recht op inzage, rectificatie en wissen van je persoonsgegevens.
  • Je hebt ook het recht om tegen verwerking bezwaar te maken.
  • Je hebt het recht op het intrekken van de toestemming van het verwerken van de gegevens. Ik stop dan met het bewaren van je gegevens en haal bestaande gegevens uit mijn systeem. 
  • Als ik geen persoonsgegevens van je mag gebruiken, ontvang je helaas niet meer mijn nieuwsbrief.

 

Stuur me een schriftelijk verzoek via e-mail naar leanne@bindercommunicatie.nl en ik maak je verzoek binnen 4 weken in orde.

 

Heb je een klacht over de manier waarop ik met je persoonsgegevens omga?

Dan heb je het recht om te klagen bij autoriteit persoonsgegevens. Het geven van je persoonsgegevens is niet verplicht, alleen heeft dit effect op de dienstverlening die ik je kan bieden. Zoals het toesturen van de nieuwsbrief en schrijftips.

 

Wijzigingen

Het kan zijn dat ik wijzigingen in dit document aan moet brengen. Deze wijzigingen treden in werking per direct of op het dan aangekondigde tijdstip.


Dit document is opgesteld met de informatie van Charlotte Meindersma en Maaike van Kempen. Bedankt voor het gebruik van jullie input!