Vandaag is vandaag!

Ruim een jaar geleden is mijn vriendin Irene overleden. Door Irene’s ziekte mee te maken, heb ik veel respect gekregen voor de hulpverleners. Die verdienen extra aandacht! Daarom heb ik Wieke Schakel meegevraagd op inspiratiewandeling. Zij is schoonheidsspecialiste voor mensen met kanker en oncologieverpleegkundige.

 

Wieke werkt al bijna 15 jaar als oncologieverpleegkundige. Door de jaren heen ontdekte ze dat zieke mensen het meest genoten van aandacht voor persoonlijke verzorging: even de voeten masseren of geschoren worden. Ze organiseerde verwendagen in het ziekenhuis en ontdekte dat ze ‘schoonheidsspecialiste’ wilde worden voor mensen met kanker.

 

Juist voor mensen met kanker!

Mensen met kanker hebben vaak huidklachten door de vele medicijnen en chemo’s. Bij de huid van deze mensen passen normale crèmes (tijdelijk) niet meer. Ook vinden haar klanten het fijn dat Wieke weet wat kanker met je doet. Dat het niet zomaar voorbij is. Wieke is gewend om te zien hoe het lichaam is aangetast. Haar klanten kunnen zichzelf zijn.

 

Wandelen langs de Oude Maas in Rhoon.

 

Wieke’s motto: vandaag is vandaag

Haar werk met mensen met kanker geeft Wieke naast ingrijpende situaties, ook veel energie. Je leert beter relativeren. En het mooiste vindt Wieke: dat ze deze mensen helpt de vele takken op hun pad te snoeien. Weer vrij baan te maken om te leven.

 

Met haar motto ‘Vandaag is vandaag’ geeft ze mensen mee om niet te denken aan wat er allemaal mis kan gaan. Ze probeert hiermee de periode van behandelingen ‘behapbaar’ te maken. En als er toch iets gebeurt, zoals hoge koorts, een epileptische aanval of iets anders, dan is er een vangnet. Namelijk het ziekenhuis dat 24 uur per dag bereikbaar is.

 

‘Vandaag is vandaag’ is ook een mooi motto als je gezond bent.

 

Hoe vaak denk je onbewust niet vooruit, aan dingen die je allemaal nog wilt regelen en wilt doen. Dingen die ‘kunnen’ gebeuren, waarop je alvast wilt inspelen. Dit kost zoveel extra energie!

 

Laat de specialisatie in je werk zien

Wieke is een jaar bezig als zelfstandige. Wat mij opvalt in Wieke’s communicatiemiddelen: ze mag meer laten zien dat ze gezichtsbehandelingen geeft voor mensen met kanker. Dat er een schoonheidsspecialiste is die weet wat iemand meemaakt. Die je heerlijk verwent en laat genieten. Juist nu je dit nodig hebt!

 

En voor jou als lezer: vertel het door dat Wieke dit werk doet. Misschien wil je iemand verwennen met een cadeaubon? Kijk op haar website WT Skincare.

 

Wieke helpt mij ook!

Ze gaat haar collega’s vertellen dat ik samen met zieke mensen hun levensverhaal wil schrijven. Om iets achter te laten voor de kinderen of andere dierbaren. Wat lijkt mij het fijn om voor zieke mensen deze wens te vervullen!

 

Inspiratiewandeling

Regelmatig wandel ik met andere ondernemers. Even naar buiten en stilstaan bij wat je nu doet en waarom. Met elkaar meedenken, kennis en ervaringen delen en bijpraten. Lees meer blogs over de inspiratiewandelingen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.