Samen schrijven: plezier en gemak!

Afbeelding-blog-04

Tekst kwalitatief beter en sneller af!

Samen schrijven aan een boekje, dat had ik nog niet gedaan. Een tijdje geleden ontmoette ik Harriëtte van Rijssel van Picture Yourself As. Ze was bezig met de ontwikkeling van een karakterpaspoort. Ze vertelde dat de tekst voor haar website veel tijd en energie had gekost. Ik vertelde over mijn werkwijze. En we gingen aan de slag …

Binder-tekst-lijn-kort-2

Mooie feedback aan het eind

Na afloop kreeg ik deze mooie feedback: ‘Dit was ontzettend plezierig werken. De tekst is kwalitatief beter geworden, omdat ik me kon focussen op de inhoud. En het versnelt: ik was in 4 weken klaar in plaats van 8 weken!’

Binder-tekst-lijn-kort-2

De werkwijze

Ieder traject van samen schrijven is maatwerk. Harriëtte had al een aantal pagina’s van het karakterpaspoort geschreven. Deze pagina’s heb ik, waar nodig, herschreven. Het ging met name om kortere tekst maken: zinnen korter maken en zinnen en alinea’s weghalen. Door het karakterpaspoort zelf in te vullen via een coachingstraject, werd de tekst nog beter! En we hebben heel erg gelachen.

Binder-tekst-lijn-kort-2

Een goede ontwerper

Toen de tekst klaar was, ontwierp Cora Verhagen van Studio Neeltje,  het karakterpaspoort. Ook Cora had weer goede toevoegingen. Zoals de naamswijziging van ‘karakterpaspoort’ in ‘karakterdraaiboek’ Dit past helemaal bij de bedrijfsnaam ‘Picture Yourself As’ en haar huisstijl. Een goede ontwerper maakt het geheel helemaal af!

Afbeelding blog 4 karakterdraaiboek omslag

Binder-tekst-lijn-kort-2

Iedere samenwerking is anders

Ook heb ik meegewerkt aan de website van LiVage Haarwerken Rotterdam. Hilde Kloosterman vroeg of ik nog even naar haar tekst wilde kijken, voordat de website werd gebouwd. Ik heb haar geholpen met kortere zinnen, alinea’s met tussenkopjes en om haar tekst iets minder zakelijk te schrijven. Het meest trots ben ik op mijn tip om een persoonlijk verhaal te schrijven. Hilde ging aan de slag … Met heel mooi resultaat! Benieuwd? Lees het verhaal van Hilde.

Binder-tekst-lijn-kort-2

Werken met veel plezier!

Harriëtte en Hilde, bedankt voor jullie leuke opdrachten! Cora, bedankt voor weer een fijne en aanvullende samenwerking! Het is zo fijn om met mooie mensen met plezier samen te werken en mijn talenten voor anderen in te zetten. Hierdoor werk ik met veel plezier!

Binder-tekst-lijn-kort-2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *